Parisuhteen voimavarat

Parisuhteen voimavarat

Parisuhteen voimavarat -työskentely sopii pareille, joilla on tarve kohdata toisensa arjen keskellä. Mitä meille kuuluu? Mitkä ovat meidän voimavarat ja vahvuudet? Missä on parannettavaa? Tässä on mahdollisuus parisuhteen vuosihuollolle! Työskentely tarjoaa mahdollisuuden päästä kahdestaan oman kumppanin kanssa kartoittamaan suhteen tilaa parin omista yksilöllisistä toiveista käsin. Työskentelyssä on mahdollista keskittyä erilaisiin teemoihin, kuten: arvostaminen ja rakkaus arjessa, tunteet ja tarpeet, seksuaalisuus ja läheisyys sekä ristiriitojen ratkaisu. Tapaamisten lukumäärä määräytyy asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Työskentelyssä voidaan keskittyä yhden tai kahden teeman ympärille, tai sitten se voidaan toteuttaa useamman teeman pakettina, jolloin parisuhteen tilannetta lähestytään kokonaisvaltaisemmin.

Kenties haluatte käsitellä vain jonkin yhden arjessanne esiin nousseen teeman, tai haluatte laajemmin kartoittaa parisuhteenne vahvuuksia ja voimavaroja ja etsiä ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin. Alla on esimerkkejä Parisuhteen voimavarat -työskentelyn teemoista, joita asiakkaat ovat toivoneet:

1) Meidän parisuhteen tukipilarit. Mitkä asiat meillä toimii, missä olisi parannettavaa? Mitä arvostan kumppanissani? Mitä hän arvostaa minussa?

2) Rakkauden kielet. Mistä asioista koostuu tunteeni rakastetuksi tulemisesta? Mitä sellaista saan kumppaniltani mitä tarvitsen? Mitä tarpeita minulla vielä on?

3) Menneisyyteni vaikutus tässä parisuhteessa. Lapsuudessani saama turva, vanhempieni parisuhdemallit. Mitä voimavaroja tai taakkoja menneisyydestäni kannan mukanani?

4) Seksuaalisuus. Mitä se meille merkitsee? Mikä on toimivaa? Mikä vaikeaa? Mitä seksuaalisuus parhaimillaan on ja miten se suhteessamme toteutuu?

5) Ristiriidoista kohtaamiseen. Mitä riidoissamme tapahtuu? Kuinka sinä toimit riidoissamme? Entä minä? Voiko loukkauksia saada anteeksi? Opetellaan uusi tunnekeskeinen vuorovaikutustapa.

Huom. Mikäli teillä on suhteessanne kriisi tai mietitte jatkatteko yhdessä vai ette, on suositeltavaa tulla Solmuja parisuhteessa -työskentelyyn.

Tämän sivuston teki: Tulensytyttäjä